DSC08537EDIT
Teamestafette

Rondje Nederland

De Mont Ventoux onder de Cycle for Hope-events, de ronde die je minstens één keer in je leven gereden moet hebben. Het Rondje legt je op de pijnbank, laat je happen naar adem en stelt je voor aan de man met de hamer. Wie niet is voorbereid, maakt geen enkele kans. Confronteer jezelf, help een ander.

Datum16 t/m 18 september 2021
LocatieHeel Nederland
Afstand1.200 km
Inschrijfkosten€75,- deelnemers | €35,- begeleiders | Inclusief shirt!

Je hebt nog

0 dagen 0 uren 0 minuten 0 seconden

om je voor te bereiden

34 deelnemers uit 5 teams hebben samen al 180 donaties opgehaald voor een bedrag van

€ 7.202

Ga de uitdaging aan

Rondje Nederland, welke fietsliefhebber kent ‘m niet? 1.200 kilometer in 48 uur. Tijdens het ‘Rondje’ fiets je met jouw team heel Nederland rond en trotseer je de Nederlandse elementen. Het ene moment fiets je tegen de wind over de Afsluitdijk, het andere moment fiets je tegen de zwaartekracht de Cauberg op. Je ziet de zon opkomen op de fiets en je ziet de zon ondergaan op de fiets. Je sleept elkaar door moeilijke momenten en je beleeft samen de wonderschone hoogtepunten. Rondje Nederland is een ervaring om nooit te vergeten.

Inschrijving & fondsenwerving

De inschrijfkosten bedragen €50,-. Samen met je team zamel je minimaal €9.000,- in voor mensen die worstelen met een verslaving of psychische problemen. 

Iedere teamlid maakt een eigen online actiepagina aan waarmee je eenvoudig fondsen kunt werven. Hulp nodig? Check onze wervingstips hier.

16-18 SEPTEMBER, START- EN EINDLOCATIE: DORP DE HOOP

De details

Rondje Nederland bestaat uit 12 etappes van ongeveer 100 km. Jouw team bestaat uit 3 ‘subteams’: deze subteams wisselen elkaar iedere etappe af. Ieder subteam neemt zo in totaal 4 etappes van 100 km voor zijn rekening. Op wisselpunten ontmoet je elkaar, geef je het stokje over aan het volgende subteam en kun je douchen en eten. Hierna reis je verder naar het volgende vertrekpunt. Een team bestaat uit minimaal 6 fietsers, het liefst evenveel begeleiders en maximaal 6 vervoersmiddelen.

De wisselpunten

Er zijn 12 wisselpunten waar je kunt wisselen en overnachten. Hieronder staan de wisselpunten die al bekend zijn:

Noordwijk – Sportpark Duinwetering
Zeewolde – RCN Zeewolde
Sneek – RCN Sneek
Gees – Camping de Wolfskuylen
Ambt Delden – De Kroeze Danne
Beekbergen – Camping Het Liederholt
Grubbenvorst – Herberg de Lindehoeve
Vijlen - Paradijsvogels
Vessem – Eurocamping Vessem
Etten-Leur – De Menmoerhoeve
Kamperland – RCN vakantiepark de Schotsman

Er kan contact met deze wisselpunten opgenomen worden voor het boeken van huisjes/extra verblijfplaatsen. Voor overige vragen rondom de wisselpunten kun je contact opnemen met Cycle for Hope!

De vereisten

Omdat je tijdens dit evenement ook 's nachts moet fietsen, is goede verlichting een vereiste. Een goede fietshelm is ook verplicht.

De begeleiders

Begeleiders zijn onmisbaar. Zij zorgen voor vervoer, maaltijden, het klaarleggen van slaapplekken, het onderhoud van fietsen en allerlei hand-en-spandiensten. 

Een team bestaat uit 6 tot 12 fietsers en wij adviseren om evenveel begeleiders mee te nemen en maximaal 6 vervoersmiddelen. 

De slaapplekken

De overnachtingen vinden plaats op een van de 12 wisselpunten. Vervoer en slaapplekken zoals een tent, caravan of camper dien je zelf te regelen. 

De inschrijving

Alle deelnemers van Rondje Nederland krijgen gratis het Cycle for Hope-wielershirt. Dit shirt en andere kleding is ook te koop.

Eén deelnemer is teamcaptain en onderhoudt het contact met de organisatie, ook in de voorbereidingsperiode. Hij is de kartrekker van
het team en degene die de teampagina op de website aanmaakt. Iedere deelnemer, zowel fietser als begeleider, maakt daaronder een persoonlijke actiepagina aan. Tijdens het evenement moet een begeleider de taak van teamcaptain overnemen. De uitdaging kan beginnen!

De fondsenwerving

Iedere deelnemer, zowel fietser als begeleider, maakt na inschrijving een persoonlijke actiepagina aan. Met deze pagina kun je eenvoudig geld inzamelen voor onze cliënten. Heb je hulp nodig bij het werven van fondsen? Check dan onze wervingstips. 

Trainingsschema Rondje Nederland en 200 km challenge

cfh_mg_6953_1_20210224_095437
CFH_MG_6791
CFH_MG_6916
Zoek je eigen grenzen op en ervaar voor even wat onze cliënten elke dag ervaren