MF17534
Teamestafette

Rondje Nederland

De Mont Ventoux onder de Cycle for Hope-events, de ronde die nooit van je levensdagen meer vergeet. Het Rondje tilt je adrenalinelevel naar het hoogste niveau, pijnigt al je spieren en geeft je pap in de benen. Wie niet is voorbereid, maakt geen enkele kans. Confronteer jezelf, help een ander.

Datum30 juni t/m 2 juli 2022
LocatieHeel Nederland
Afstand1200 km (in estafette)
Inschrijf­kosten€75,- deelnemers | €35,- begeleiders | Inclusief shirt!

Meer informatie

Dit evenement heeft al plaats gevonden.

165 deelnemers uit 9 teams hebben samen al 2.454 donaties opgehaald voor een bedrag van

€ 137.847

Ga de uitdaging aan

Rondje Nederland, dé uitdaging die je eens in je leven moet aangaan. En ben je 'm eenmaal aangegaan? Dat wil je nog een keer. En nog een keer. Je fietst 1200 kilometer in estafette in 48 uur en doorkruist heel Nederland. Wind, kou, regen, zon, avondrood: met al deze typische Nederlandse natuurelementen heb jij te maken. Je sleept elkaar door moeilijke momenten en je beleeft samen de wonderschone hoogtepunten. Rondje Nederland is een ervaring om nooit te vergeten.

Succesvol verstuurd

Je formulier is succesvol verzonden. Je ontvangt het draaiboek per mail!

Draaiboek

Laat je e-mailadres achter en ontvang het draaiboek voor Rondje Nederland 2022.

Inschrijving & fondsenwerving

De inschrijfkosten bedragen €75,- en begeleiders betalen slechts €35,- Samen met je team zamel je minimaal €12.000,- in voor mensen die worstelen met een verslaving of psychische problemen. 

Iedere teamlid maakt een eigen online actiepagina aan waarmee je eenvoudig fondsen kunt werven. Hulp nodig? Check onze wervingstips hier.

30 JUNI t/m 2 JULI, START- EN EINDLOCATIE: DORP DE HOOP

De details

Rondje Nederland bestaat uit 12 etappes van ongeveer 100 km. Jouw team bestaat uit 3 ‘subteams’: deze subteams wisselen elkaar iedere etappe af. Ieder subteam neemt zo in totaal 4 etappes van 100 km voor zijn rekening. Op wisselpunten ontmoet je elkaar, geef je het stokje over aan het volgende subteam en kun je douchen en eten. Hierna reis je verder naar het volgende vertrekpunt. Een team bestaat uit minimaal 9 en maximaal 18 fietsers, het liefst 6-12 begeleiders en maximaal 6 vervoersmiddelen.

Rondje Nederland start op 30 juni om 14:00 uur. Op 2 juli rond 17:00 uur hopen wij de deelnemers weer te zien bij de finish. De start- en eindlocatie is Dorp De Hoop. 

De inschrijving

Inschrijven is eenvoudig via de website. Eén deelnemer is teamcaptain en onderhoudt het contact met de organisatie, ook in de voorbereidingsperiode. Hij/zij is de kartrekker van het team en degene die de teampagina op de website aanmaakt. Iedere deelnemer, zowel fietser als begeleider, maakt daaronder een persoonlijke actiepagina aan. Als teamcaptain doe je het niet alleen. Je kunt per sub-team een eigen teamcaptain aanstellen. Als teamcaptain tevens fietser is draagt hij/zij tijdens het evenement zijn taak over aan één van de begeleiders. 

Alle deelnemers van Rondje Nederland krijgen gratis het Cycle for Hope-wielershirt. Begeleiders krijgen een speciaal begeleidersshirt. Je shirt bestel je via de webwinkel-link en de kortingscode uit je aanmeldingsmail. Doe dit op tijd, niet alle shirts zijn direct leverbaar. In de webshop is nog meer fietskleding te koop.

De uitdaging kan beginnen!

De begeleiders

Begeleiders zijn onmisbaar. Zij zorgen voor vervoer, maaltijden, het klaarleggen van slaapplekken, het onderhoud van fietsen en allerlei hand-en-spandiensten.

Een team van begeleiders bestaat uit 6 tot 12 personen. 

De route en wisselpunten

De eerste route van Rondje Nederland is onderaan te zien op de pagina. We starten in Dordrecht en gaan daarna eerst naar het noorden. Waarna we via Zeewolde en Friesland via de oostkant van Nederland naar het zuiden fietsen. Vervolgens steken we over naar Zeeland om daarna in Dordrecht te finishen.

Download de routes hier

Klik hieronder voor de routes op Komoot:

Route 1

Route 2

Route 3

Route 4

Route 4 (Met Groningen) 

Route 5

Route 6

Route 7

Route 8

Route 9

Route 10

Route 11

Route 12

De wisselpunten vind je hier.

De slaapplekken

Rondje Nederland gaat dag en nacht door. Toch kun je af en toe uitrusten op één van de 11 wisselpunten. Daar is voldoende plek voor je tent, caravan of camper. Voor welke optie je kiest bepaal je zelf. Wij regelen alleen de plaats, stroom en douchegelegenheid. 

De vereisten

Omdat je tijdens dit evenement ook 's nachts moet fietsen, is goede verlichting en een reflecterend hesje een vereiste. Een goede fiets en een fietshelm zijn verplicht. 

We fietsen voor het werk van De Hoop. Bij de uitvoering van het evenement worden we geholpen door (ex)cliënten van De Hoop. Het gebruik van alcohol en drugs zijn daarom verboden.  

Wees solidair!

Deelname is op eigen risico, de organisatie aanvaard geen enkele aansprakelijkheid.

De fondsenwerving

Als je bent ingeschreven beschik je over een persoonlijke actiepagina. Met deze pagina kun je eenvoudig geld inzamelen voor onze cliënten. Je kunt hem aantrekkelijk maken door leuke foto's en teksten te plaatsen. Hiervoor dien je eerst in te loggen. 

Deel je actiepagina met vrienden, familie en collega's via WhatsApp, Facebook, Instagram etc. Of maak een social media-account voor je team! Zo weet je omgeving wat je doet en kan je makkelijk fondsenwerven. 

Heb je meer hulp nodig bij het werven van fondsen? Check dan onze wervingstips.

Trainingsschema Rondje Nederland

We hebben een trainingsschema van Rondje Nederland, speciaal voor jou! Klik hier voor het schema. 

MF17029
MF17151
MF17262
Zoek je eigen grenzen op en ervaar voor even wat onze cliënten elke dag ervaren