Fondsenwerving tips & tricks

Je bent misschien wel een fanatieke fietser maar bij Cycle for Hope ga je ook een nieuwe uitdaging aan: fondsenwerven.  Je kunt er behoorlijk tegenop zien. Zeker als je niet gewend bent om vrienden, familieleden of collega's om geld te vragen, kan de drempel hoog zijn om hieraan te beginnen. 

Geen paniek, wij helpen je graag om zoveel mogelijk steun te verkrijgen voor jouw actie en de levens die je daarmee gaat steunen. Check onze fondswerftips hieronder en gebruik ze zoveel mogelijk. Let op: downloads vind je helemaal onderaan deze pagina. 

Image11

Tips om je in het zadel te hijsen

Houd een presentatie in jouw kerk of vereniging

Laat de mensen kennismaken met jouw team, je persoonlijke motivatie en het doel waarvoor je fietst. Je kunt hiervoor het filmmateriaal gebruiken, dat onderaan deze pagina staat. Of neem van elk teamlid zijn/haar persoonlijke motivatie op in een filmpje. Tip: vraag één van onze medewerkers of een cliënt op je bijeenkomst!

Vraag medewerker van De Hoop als spreker op jouw bijeenkomst

In overleg met de organisatie kun je een medewerker met een cliënt van De Hoop als spreker vragen voor sponsorbijeenkomsten, charity diners, enzovoorts. Deze verhalen maken vaak diepe indruk en laten de essentie van het werk zien. Neem hiervoor contact op met ons team.

Verspreid filmmateriaal en podcasts met verhalen van cliënten

Onderaan deze pagina vind je een link met filmpjes en podcasts met korte verhalen van ex-cliënten. Zij vertellen waarom ze bleven vechten voor een nieuw leven. Verspreid dit materiaal in je netwerk en laat daarmee kort en duidelijk zien wat het doel is achter je fietsprestatie. Dit kun je ook gebruiken tijdens een presentatie.

Bied sponsors ruimte voor promotie op je shirt

Zet je Cycle for Hope-shirt in voor sponsoring: bied (zakelijke) sponsors de ruimte om hun logo hierop te plaatsen. Dit levert je al snel een paar duizend euro extra op. Je kunt een pakket samenstellen, waarin je ook aanbiedt dat het sponsorlogo op jouw teampagina komt... of in de verlichting van je wielen! Voor het ontwerp bevelen we graag onze partner Doordacht aan. Met het ontwerp van Doordacht kun je het shirt bestellen bij 36 Cycling.

Organiseer een Charity Diner

Team Lansigt verzorgde een Charity Diner onder zakenrelaties. Zij haalden hier bijna 15.000 euro mee op!

Houd een spinningmarathon bij de plaatselijke fitness

Laat je vrienden voor bijv. 20 euro meedoen aan een spinningmarathon. Houd het zelf zo lang mogelijk vol en laat je doneren voor al jouw uren!

Doe een ludieke actie

Team MKB Accountants Ichthus zocht in 2016 de publiciteit op: ze fietsten de studio van Roodshow in én deelden daar hun motivatie om mee te doen aan Cycle for Hope. Dit leverde extra aandacht op voor hun actie. Verzin zelf een ludieke actie en laat mensen je ervoor betalen, voordat je deze uitvoert. Presentator Rob liet bijvoorbeeld zijn staartje afknippen op de finishstraat...

Gebruik de promotiematerialen vanuit Cycle for Hope

Facebookheaders / poster / e-mailhandtekening / Powerpoint format / filmpjes

Download het promopakket voor jouw evenement, onderaan deze pagina. Deze bevat Facebookheaders, flyers, een e-mailhandtekening, een zelf op te maken poster en een format voor een Powerpointpresentatie. Mocht je promotiematerialen in print willen ontvangen, vraag dit dan aan via het contactformulier.

Blijven doen: deel jouw actiepagina in je netwerk

Schakel je eigen vrienden- en kennissenkring in! Fondsenwerven doe je samen. Je kunt gemakkelijk je online actiepagina delen via e-mail, Facebook en Twitter, met behulp van de icoontjes bovenaan je actiepagina. Vragen kan tot maar liefst 7 keer, voordat je mensen overvraagt.

PROMOTIEMATERIAAL

Wij helpen je graag bij het ophalen van sponsorgeld! Hieronder vind je diverse downloads die je kunt gebruiken.