Trainingsroute De Brabantse Heuvels

Cycle_for_Hope_RondjeNL2023_8R0A3627_HR

Trainingsroute De Brabantse Heuvels

Wil je trainen voor Cycle for Hope Rondje Nederland? Kies dan voor deze route door de Brabantse heuvels. Deze wielrenroute neemt je mee door het glooiende landschap van de Brabantse Kempen en de prachtige heuvels van het Groene Woud. Het is een uitdagende route met enkele stevige klimmen en afdalingen, perfect voor wielrenners die graag hun klimvaardigheden willen testen. Echt een goede voorbereiding op Cycle for Hope Rondje Nederland dus!

Start- en eindpunt: Eindhoven – Eindhoven

Afstand: 100KM

  • Start in Eindhoven: Begin je rit in het bruisende Eindhoven, waar je genoeg mogelijkheden hebt om je bidons te vullen en wat laatste minuut fietschecks te doen.
  • Naar Oirschot: Je eerste etappe brengt je naar het charmante stadje Oirschot. De route voert je door landelijke wegen en langs pittoreske boerderijen.
  • De Kampina: Vanuit Oirschot ga je richting natuurgebied De Kampina. Hier kun je genieten van mooie bospaden en kronkelende wegen door heidevelden.
  • Klim naar de Beerze: Na Kampina volgt een uitdagende klim richting de rivier de Beerze. Deze klim zal je uithoudingsvermogen testen, maar het uitzicht bovenaan is de moeite waard.
  • Langs de Leenderbossen: Daal af richting de Leenderbossen, een prachtig bosgebied met kronkelende paden. Hier kun je je snelheid weer opvoeren.
  • De Plateaux-Hageven: Verlaat de bossen en rijd door open landschap naar de Plateaux-Hageven, een mooi natuurgebied op de grens met België.
  • Terug naar Eindhoven: Keer terug naar Eindhoven via landelijke wegen en dorpen zoals Valkenswaard en Veldhoven. Houd er rekening mee dat je nog een paar heuvels tegenkomt voordat je de stad bereikt.
  • Finish in Eindhoven: Eindig je rit waar je begon, in Eindhoven. Beloon jezelf met een welverdiende maaltijd en een drankje in een van de vele cafés of restaurants in de stad.

Deze route biedt uitdagingen voor zowel ervaren als gevorderde wielrenners, met heuvelachtige secties en mooie natuurlijke omgevingen om van te genieten. Kortm: echt een goede voorbereiding op Cycle for Hope Rondje Nederland. Zorg ervoor dat je voldoende water en snacks meeneemt, en houd rekening met het weer en het verkeer tijdens je rit. Veel plezier!