Wielertochten

Houd jij wel van een flink stuk wielrennen en ben je op zoek naar mooie wielertochten? Cycle for Hope zet ieder jaar weer diverse wielerroutes uit door heel Nederland! Doe mee met onze evenementen en ontdek onze unieke wielertochten!

Je fietst niet alleen om jezelf te overwinnen, maar je steunt tegelijk mensen in nood. Deze mensen worden geholpen bij De Hoop voor verslavings- en/of psychische problemen. Niet alle zorg, die wél nodig is voor herstel, wordt vergoed door de overheid. Voor die zorg fiets jij, terwijl je vrienden en familie je sponsoren!

toertocht_racefietsen

Toertocht racefietsen voor het goede doel

Ervaren racefietsers opgelet! Cycle for Hope organiseert ieder jaar uitdagende wielertochten. Een doel om de maanden voorafgaand aan de tocht voor te trainen én een overwinning als je de finish passeert. Maar dat niet alleen: je strijdt tegelijkertijd voor mannen en vrouwen in nood. Je fietst dus voor een goed doel. We zamelen geld in voor De Hoop. Niet alle zorg die De Hoop geeft, en die wel nodig is voor herstel, wordt vergoed door de overheid. Zoals Inloophuizen waar daklozen en eenzamen terecht kunnen voor hulp, een maaltijd en een praatje. Of de Interne opleidingsschool die cliënten kansen geeft om terug te keren in de maatschappij.

Uitdaging en saamhorigheid tijdens toertocht

Genoeg gepraat over het doel, de toertocht racefietsen moet natuurlijk wel een ontzettend leuk evenement zijn! En dat is het ook, als we alle deelnemers van afgelopen jaren moeten geloven. We hebben prachtige routes door heel Nederland. Uniek is ons ‘Rondje Nederland’, waarbij je in teamestafette heel Nederland doorkruist. Deze tocht gaat dag én nacht door! Bij al onze racefiets toertochten vind je onderweg wisselpunten, hier is van alles te doen. Ook kunnen familie en vrienden je hier aanmoedigen. Terwijl jij het laatste stukje bikkelt tijdens de toertocht racefietsen, staan familie en vrienden je op te wachten bij de finish. Een luid gejuich klinkt als jij over de streep fietst.

Toertocht racefietsen: bekijk onze evenementen

Ben jij op zoek naar een uitdagende toertocht racefietsen? Hoe groot jouw uitdaging wordt, kies je zelf! Het verschilt per jaar, maar vaak hebben we wieler-toertochten rondom de Veluwe (Hoenderloo), Dordrecht en Rondje Nederland doorkruist heel het land: van Friesland tot Zeeland en van Zuid-Limburg tot Noord-Holland.

Bekijk al onze evenementen voor meer informatie over onze racefiets toertochten.

Unieke wielertocht

Vooraf denken we goed na over de route van onze wielertochten. We willen jou écht een beleving geven. Zo fietsen we dichtbij de natuur en ontdek je prachtige nieuwe plekken. Ontdek alle tochten van dit jaar. 

Ga de uitdaging aan

Onder luid gejuich kom je aan bij de finish en je weet: dit heb ik goed gedaan. Je hebt jezelf overwonnen. Maar dat niet alleen! Door het fietsen van onze wielertochten steun je mensen in nood. Bijvoorbeeld daklozen en eenzamen die een van onze Inloophuizen bezoeken voor een praatje, een kappersbezoek of een maaltijd. Of mensen die zelfhulpgroepen bezoeken, zodat ze clean blijven. Lees hier meer over de projecten waarvoor we werven